Blog

Impact maken met de Sustainable Development Goals

Home
Nieuws
Impact maken met de Sustainable Development Goals
Impact maken met de Sustainable Development Goals

Bij Bureau PI zetten we ons vol overgave in voor duurzaamheid en ondernemen met maatschappelijke impact. We geloven sterk in de kracht van de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties als leidraad voor onze projecten.

Twee van onze projecten zetten we graag in de schijnwerpers: samen met hbo-opleidingen en eenwoningbouwcorporatie. We delen graag hoe we met hen hebben samengewerkt, stakeholders betrokken en SDGs toepasten om hun impact aan te pakken.

Hbo-opleidingen - werken aan onderwijs met maatschappelijke impact

Onze samenwerking met de opleidingen is gericht op het integreren van duurzaamheid in hun curriculum en bedrijfsvoering.

We begonnen met het duiden van het begrip duurzaamheid en het identificeren van relevante SDGs die aansloten bij hun visie. Samen met docenten, studenten en beleidsmakers ontwikkelden we een diepgaander begrip van de uitdagingen en kansen binnen de hbo-opleidingen. Dit zetten we om in concrete actiepunten, zoals het integreren van maatschappelijke impact in het curriculum, in opdrachten, het bevorderen van gendergelijkheid en het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van studenten en medewerkers.

Het resultaat? Een brede benadering van maatschappelijke impact binnen een aantal opleidingen, waarbij studenten nog meer worden aangemoedigd om als actieve wereldburgers bij te dragen aan een meer rechtvaardige en duurzame samenleving.

Woningbouwcorporatie - actief streven naar duurzame gemeenschappen

Voor andere relatie, een woningbouwcorporatie, lag de focus juist op het inzichtelijk maken van hun maatschappelijke impact met behulp van de SDGs. Mooie en waardevolle gesprekken met belanghebbenden én sessies met collega’s gaven al snel richting aan de strategische keuzes.

Naast de voor de hand liggende thema’s als betaalbare en duurzame energie (SDG 7) en duurzame steden en gemeenschappen (SDG11), was er ook veel aandacht voor het huurdersperspectief. We spraken over de opgave en rol van de corporatie op armoede (SDG1) en gezondheid en welzijn (SDG3).

Samen met een brede, diverse groep collega’s hebben we de SDG’s betekenis gegeven en vertaald naar praktische doelstellingen. Dit gaat mogelijk leiden tot initiatieven zoals het faciliteren van ontmoetingen in de wijk en het intensiever samenwerken in de keten van bouwers en producenten van materialen.

Het eindresultaat is niet alleen een strategie die bijdraagt aan een duurzamere vastgoedportefeuille, maar ook sterkere banden tussen de woningbouwcorporatie, hun stakeholders en de gemeenschappen die zij bedienen.

Laten we samen actief bouwen aan een duurzame toekomst

Als Bureau PI zijn we enthousiast over het gebruik van SDGs als leidraad voor onze projecten. We moedigen andere organisaties aan om hetzelfde te doen. Of je nu een onderwijsinstelling, een woningbouwcorporatie of een ondernemer bent, de SDGs bieden een waardevol kader met een universele taal. Dit helpt iedereen om maatschappelijke en milieudoelen praktisch en haalbaar te maken.

Wil je meer weten of ben je benieuwd hoe we samen kunnen werken aan het realiseren van jouw duurzaamheidsdoelen? Neem dan contact met ons op en wij kijken met je mee. Samen maken we een verschil!  

 

Werken aan meer maatschappelijke impact

Samenwerken aan

Maatschappelijke impact

?

Bel, app of mail dan eventjes dan plannen we een afspraak.

Werken aan meer maatschappelijke impact

Ja! Ik neem graag deel aan de webinar

Meld je aan voor onze webinar! Stuur ons een e-mail en we informeren je over de volgende stappen. Doe mee en zet samen met ons stappen naar een duurzame toekomst!"
Bedankt voor uw interesse! U ontvangt binnenkort alle benodigde informatie. Heeft u vragen? Wij staan altijd voor u klaar.Tot snel!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.

Partners in Impact

Aangesloten bij MVO Nederland & IKT